Caraíva: een gepreserveerd paradijs

 

caraiva arraial dajuda

© Photo: de Caraíva Rivier

 

Caraiva is tot vandaag toe nog steeds een van Bahia’s best bewaarde wonderen. De straten zijn nog van zand en er rijden geen auto’s. Gedurende de dag kunt u genieten van het geluid van de rollende golven op de eindeloze verlaten stranden en wanneer de nacht valt verlichten duizend helder schijnende sterren de zwarte hemel. Pas onlangs is er elektriciteit geïnstalleerd in het dorp. 

Dit kleine vissersdorp ligt op bijna 70 kilometer van Porto Seguro. De moeilijke toegang helpt in het behoud van dit kleine paradijs, waar het lijkt dat de tijd heeft stilgestaan. Locale vissers gooien hun netten, vrouwen wassen hun kleren in de rivier en de indianen van de stam Pataxó ontwerpen hun hout en kokosnoot kunstwerken.

Het centrum lijkt te worden verdeeld door een charmante rivier aan de ene zijde en de verbazingwekkende en door kokospalmen beschermde verlaten stranden, aan de andere zijde. Ten noorden van Caraiva liggen de stranden "Do Espelho en Curuipe”, twee van de mooiste stranden van de staat van Bahia.

Als u uw vakantie wilt doorbrengen op een plaats waar vrede, rust en romantiek de voornaamste ingrediënten zijn, laat Caraiva u dan verleiden!

 

 

 

arraial dajuda praias pousadas hotels igreja brasil