Porto Seguro: de ontdekking kust

 

porto seguro arraial dajuda

© Photo: Porto Seguro

 

De regio van Porto Seguro werd ontdekt in 1500 door de Portugees Pedro Alvares Cabral. Dit was een Portugese ontdekkingsreizeiger die op zoek was naar een veilige haven om te ankeren.


Het historische verleden van de stad, de prachtige door riffen beschermde stranden, de talrijke strandbars met Axé muziek en het beroemde carnaval (dat pas begint de dag na het einde van alle andere Braziliaanse carnavals) zijn de belangrijkste attracties van de stad. Porto Segu
ro is één van de meest bezochte bestemmingen in het zuiden van Bahia door Brazilianen en buitenlandse toeristen.

De stad heeft een bruisend nachtleven. Vooral in "passarela do álcool" of "de catwalk van de alcohol" en de bekende strandbars waar vele "luaus" of strandfeesten worden gehouden tijdens het hoogseizoen.

De noordelijke stranden (Ponto Grande en Do Mutá) zijn bijna verlaten, ideaal voor lange wandelingen. Andere stranden, meer naar het zuiden toe, waar u de meeste hotels, kiosken en strandbars zich bevinden, zijn veel bezocht door de toeristen.

Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan het "recife de fora" of "buiten rif", waar u vele soorten koraal en kleurrijke vissen kan observeren. Breng ook een bezoek aan het gedenkteken ter ere van de ontdekking van de regio met replica's van Portugese schepen.

 

 

 

 

arraial dajuda praias pousadas hotels igreja brasil